Jorge: „Îmi doresc să fac un duet cu Elena Gheorghe”
06 Februarie 2010 | ALEXYANA

\"\"George Papagheorghe este cunoscut publicului încă de acum patru ani, cînd făcea parte din trupa „Cocktail”. Artistul constănţean va reveni, în curînd, pe piaţa muzicală, cu un nou proiect muzical şi cu un nou nume de scenă: Jorge. Despre planurile sale, dar şi despre dificultatea obţinerii succesului, Jorge a vorbit, în exclusivitate pentru cotidianul „Telegraf”.

 

 

Reporter: Poţi vorbi, în cîteva cuvinte, despre proiectul tău muzical?

Jorge: Debutul meu, ca şi artist solo, va fi sub numele de scenă Jorge. Primul meu album va curpinde 12 piese latino. Sînt foarte bucuros că îl voi lansa, pentru că am muncit la el trei ani. A fost un pas înainte, doi înpoi, fiind în zodia racului, a fost puţin mai dificil, dar acum este O.K. Pe material va exista un duet cu Miki şi altul cu George Nicolescu, iar zece piese din 12 sînt compuse de mine.

Rep: Cum s-a materializat colaborarea cu Miki?

J: Colaborarea cu Miki a fost mariajul casei de discuri Roton, fiind amîndoi acolo, reprezentanţii casei de producţie au venit cu ideea să facem un duet, au spus că au o piesă foarte bună, mai ales că era Miki care trebuia promovată şi Jorge care trebuia să îşi lanseze albumul, încă de anul trecut, dar lucrurile au mers puţin mai lent. Noi am făcut piesa în mai-iunie, trebuia să o lansăm în vară, am fost şi la Callatis, dar nu s-a mai întîmplat aşa... Sper să îl lansăm în vara aceasta, să iasă bine.

Rep: Crezi ca fanii îşi mai amintesc de tine din trupa „Cocktail”?

J: Nu ştiu dacă mă mai ţin minte, important este că mulţi mă ştiu şi îşi mai aduc aminte că am făcut parte dintr-o formaţie. Sînt cei mai mici care ştiu că am fost în trupa „Cocktail”, însă majoritatea nu mă mai recunosc.

Rep: A fost grea trecerea de la o trupă la artist solo?

J: A fost greu pentru că, potrivit caselor de producţie, proiectul „Cocktail” a fost singurul proiect eşuat al lui Marius Moga, de aceea, nu a vrut nimeni să lucreze cu noi după, mai ales că nu a fost susţinerea destul de mare ca să avem ceva de cîştigat din asta. Probabil că şi-a urmărit show-ul şi noi am fost o urmare înceată…

Rep: De ce ai ales să cînţi latino?

J: Am zis să îi fac concurenţă lui Pepe, avînd în vedere că este singurul latino-lover din România.(rîde) Dar nu este vorba despre acest lucru, el cîntă un alt gen de muzică, mai spre gipsy. Fiecare încearcă să ajungă cam unde crede el că poate, Pepe s-a dus spre gipsy pentru că acolo îi place, eu sînt în genul lui Ricky Martin. Iubesc muzica latino, este genul meu preferat de muzică, apoi îmi place şi muzica macedonenă, eu sînt aromân. Nu pot să spun că îmi place neaparat Ricky Martin, sînt o mulţime de melodii latino care nu sînt promovate la noi, însă au un succes imens în străinătate. Din păcate, la noi nu este apreciată muzica latino aşa cum ar trebui… Mă bucur că Elena a ieşit, din nou, în forţă, şi are un album foarte bun, la fel şi „Mandinga”. Îmi plac trupele latino de la noi, nu am absolut nimic cu Pepe, deşi sîntem concurenţi. Nu ştiu de ce lumea spune că sîntem concurenţi, pentru că sînt două stiluri diferite de muzică, el gipsy, eu latino-pop.

Rep: Ai în plan şi un proiect de muzică macedoneană?

J: Da, chiar am un proiect de acest gen. Acest lucru a fost un vis al tatălui meu, care spunea că trebuie să cînt muzică macedoneană, să îl moştenesc. Tata a cîntat foarte mult la nunţi şi eu uram chestia asta, nu îmi plăcea pentru că venea foarte tîrziu şi toată ziua dormea şi nu mă vedeam cu el. Am zis că eu nu voi cînta la nunţi, vreau să dorm nopţile. Dar am ajuns să îmi lansez albumul latino, probabil că nu voi mai dormi nopţile şi o să mi se întîmple acelaşi lucru. Referitor la proiectul de muzică mecedoneană, îmi doresc foarte mult să fac un duet cu Elena Gheorghe, şi ea este, pe jumătate, aromână. Încă nu am vorbit cu Elena despre acest lucru, am înţeles că ea mai are o colaborare cu Gică Coadă, un cîntăreţ foarte cunoscut printre noi şi nu numai.

Rep: Crezi că Jorge va avea succes?

J. Nu ştiu dacă va avea succes, dar, cu siguranţă, va atrage atenţia. Sper din tot sufletul să aibă succes. Săptămîna viitoare voi filma şi un videoclip la piesa „Îndrăgostit”, un duet cu George Nicolescu, sînt foarte entutiasmat. Colaborarea cu George Nicolescu a fost ideea compozitorului Gabriel Huiban care a avut o piesă latino pentru mine şi a zis că trebuie să colaborez cu cineva mai în vîrstă.

Rep: Ai un mesaj pentru fanii din Constanţa?

J: Îmi pare sincer rău că nu mai locuiesc în Constanţa, dar m-aş bucura ca atunci cînd voi veni pentru prima oară cu un concert aici, să nu îi dezamăgesc. Mi-ar plăcea să văd că sînt aproape de mine. Vreau să mulţumesc pe toată lumea şi să mă aprecieze dacă şi eu muncesc pentru acest lucru.



Postata in:  show-biz  muzica

Comenteaza

Nume*


Email*


Url


Comentariu*


Cod de securitate

Cod
Popup detector